Het is 28 september, 19.00 uur. Persconferentie. De coronamaatregelen worden nog eens extra aangescherpt. Niet waar je als horecaondernemer op zit te wachten.

Hoe ga je omzet draaien? Waar liggen de kansen? Zijn ze er überhaupt nog?

Het maximaal aantal personen dat één tafeltje mag reserveren in een restaurant zal vanaf morgenavond liggen op 4 personen, EXCLUSIEF kinderen t/m 12 jaar. “In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Dat betekent dat voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.” Aldus onze rijksoverheid.

Door je te richten op bezoekers met kinderen, kun je optimaal gebruik maken van de toegestane bezetting in jouw zaak, binnen de beperkingen. Met een paar kleine aanpassingen in je aanbod en in je benadering zet je al snel de eerste stap naar een kindvriendelijke zaak. Een restaurant waar iedereen welkom is en graag verblijft, ongeacht leeftijd of groepssamenstelling.

Horeca ondernemers melden hun zaak gratis aan voor de app met kindvriendelijke restaurants in Nederland via www.dekleinegast.nl/aanmelden. Meld je jouw bedrijf nu aan, dan stuur ik je ook de e-learning “Meer omzet door een kindvriendelijke zaak”, om je op weg te helpen naar het bieden van een optimale gastvrijheidsbeleving voor bezoekers mét en zonder kinderen.

Samen maken we er het beste van.