“Een kinderhand is gauw gevuld.” Een prachtige uitspraak die eeuwen geleden voor het eerst opdook maar nog steeds haar actualiteit kent. Dat een kind snel tevreden is met een kleinigheid, is iets wat veel ouders zullen beamen en waar veel commerciële ketens handig op inspelen. Denk bijvoorbeeld aan de flippo’s uit 1995, de nog altijd populaire happy meals van de McDonalds, of de ballon bij je lokale bouwmarkt.

Weggeefitems doen het goed. Niets voor niets houden wij ook op latere leeftijd van “gratis”. Maar is gratis voldoende? Of we willen we meer? Als je elke dag gratis bij een restaurant zou kunnen eten, maar het personeel kijkt je niet aan, praat niet met je, glimlacht niet en de stoelen plakken… zou je blijven en genieten? Of liever gillend wegrennen?

Plakkende kinderstoelen, weinig keus op het menu en een ober die je negeert. Gek genoeg overkomt kinderen dit vaak en zijn reacties vol verbazing en agitatie als de kids de aandacht grijpen op een andere manier. Stampvoetend en met luide stem, zoals wij dat ook als volwassenen zouden doen in een vergelijkbare situatie. Dan maakt “gratis” ineens niet meer zoveel uit en betaalt uiteindelijk iedereen de prijs.

Maar liefst 1 op de 3 ouders neemt hun kind(eren) niet mee uit eten omdat ze geen écht kindvriendelijk restaurant kunnen vinden. De aanwezigheid van een speelhoek en verschoonruimte zijn vaak belangrijke onderdelen, maar alleen het bieden van de juiste faciliteiten of een leuk cadeautje bij vertrek, maken een restaurant nog niet persé kindvriendelijk.

We willen het totaalpakket, een beleving die we graag herhalen. Juist voor kinderen is die beleving zo ontzettend belangrijk. Sfeer, gezelligheid, aandacht, in de watten gelegd worden en dat alles in een schone, veilige omgeving waar aandacht wordt besteed aan details. Voor jou. Omdat ze het fijn vinden dat jij er bent. Investeer daarom niet alleen in het verbeteren van je product (de inrichting van je wachtkamer, een nieuwe menukaart, andere speelhoek) maar denk ook aan je personele benadering naar kleine gasten en hun begeleidende volwassenen. Zo maak je van een bezoek aan jouw gelegenheid een positieve ervaring voor iedereen en maken we samen Nederland een stukje kindvriendelijker.