UW STAD DE KINDVRIENDELIJKSTE STAD VAN NEDERLAND?

Kinderen spelen een steeds belangrijkere rol in het gezin en worden steeds bepalender in de keuzes die (groot-)ouders/verzorgers maken. Zo ook voor een dagje uit en een bezoek aan uw stad. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan zijn ook de volwassenen gauw tevreden en wordt een bezoek sneller herhaald. Zijn kinderen welkom in uw stad? Dan wilt u dit vast aan hen vertellen. Doe mee met het verkiezingsprogramma “De kindvriendelijkste stad van Nederland”.

INFORMATIE AANVRAGEN

Voordelen voor uw stad

Het verkiezingsprogramma

Werkwijze

Het verkiezingsprogramma start in het voorjaar van 2023 met een kick-off waarbij de deelnemende steden worden bekendgemaakt en de website www.dekindvriendelijkstestad.nl wordt gelanceerd. Vervolgens worden steden gevraagd een digitaal bidbook in te vullen met daarin aandacht voor beleidsactiviteiten, ondernemersactiviteiten en burgerinitiatieven omtrent een kindvriendelijke stad. Gedurende een periode van 2 jaar worden activiteiten aangevuld in het bidbook, ontvangen de steden de Horecaboost en de Ondernemerstoolkit.

Een jury van deskundigen op het gebied van gastvrijheid, omgeving en kinderen, kiest uit alle deelnemende steden een viertal genomineerden. Voorafgaand aan het verkiezingsevent brengt uiteraard ook een geselecteerde groep kinderen hun stem uit. Samen met hun stem, bepalen de aanwezige gasten tijdens het verkiezingsevent wie van de genomineerden naar huis gaat met de felbegeerde titel. De winnaar ontvangt een digitale win-button voor eigen gebruik op promotiemateriaal en Social Media, een gratis stadspagina gedurende 1 jaar en een bijzondere vermelding op de website www.dekindvriendelijkstestad.nl. Tevens is de winnende stad gastheer van het event bij de volgende editie van de verkiezing.

Uiteraard wordt voor zowel het verkiezingsprogramma, alsook het verkiezingsevent actief de pers opgezocht.

WORDT UW STAD DE KINDVRIENDELIJKSTE STAD VAN NEDERLAND 2025?

MELD UW STAD AAN