Onze diensten

NEEM DIRECT CONTACT OP

De Kleine Gast is het kinderkeurmerk voor gastvrijheid. Naast het uitgeven van het keurmerk verzorgt De Kleine Gast gastvrijheidstrainingen en adviesgesprekken voor o.a. hotels, winkels en horecagelegenheden, om de gastvrijheidsbeleving van bezoekers met kinderen te versterken. Daarnaast navigeer je met de app van De Kleine Gast gemakkelijk naar een gastvrij en kindvriendelijk restaurant bij jou in de buurt. Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom een kinderkeurmerk?

Kinderen spelen een steeds belangrijkere rol in het gezin en worden steeds bepalender in de keuzes die (groot-)ouders/verzorgers maken. Zo ook voor een dagje uit en een bezoek aan een restaurant. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan zijn ook de volwassenen gauw tevreden en wordt een bezoek sneller herhaald. Maar hoe benadert u een kind als volwaardige gast en wanneer is uw omgeving kindvriendelijk en gastvrij ingericht?

Het keurmerk laat zien dat u kwaliteit levert in een kindvriendelijke omgeving en biedt u zowel online als offline vele voordelen. Een keuring geeft inzicht en advies m.b.t. het optimaliseren van uw gastvrijheidsbeleving richting bezoekers met kinderen. Zowel uw gastheerschap als de gastgerichtheid van uw onderneming worden daarbij onder de loep genomen.

Werkwijze

In slechts vijf stappen vraagt u een keurmerk aan. U neemt contact op met De Kleine Gast om een keuring aan te vragen, waarna u van ons een bevestiging ontvangt. Vervolgens sturen wij u per post onze zelfcheck, waarmee u zich voorbereidt op een goed resultaat. Binnen twee weken na ontvangst van de zelfcheck komt onverwachts een Mystery Guest met zijn/haar gezin bij u langs. Daarna ontvangt u van ons een uitgebreid keuringsrapport inclusief advies, specifiek voor uw bedrijf. Bent u goedgekeurd? Dan kunt u de raamsticker aanvragen en een uitgebreid profiel in de App, inclusief een aanbeveling van De Kleine Gast. Zo laat u uw (nieuwe) doelgroep weten dat u kwaliteit van gastvrijheid levert in een kindvriendelijke omgeving. Daarnaast trekt u doelgericht meer bezoekers met kinderen naar uw onderneming en laat u zien welke kinderfaciliteiten zij wel/niet bij u mogen verwachten en welke huisregels er eventueel aan de orde zijn.

Voordelen

  • Versterk uw gastvrijheid voor bezoekers met kinderen.
  • Verhoog uw omzet in de daluren.
  • Verkrijg bruikbare tips specifiek voor uw bedrijf.
  • Vergroot uw naamsbekendheid door gericht onder deze doelgroep te promoten.

Kosten

De kosten voor een gastvrijheidskeuring van De Kleine Gast zijn €279,95. Deze eenmalige kosten zijn inclusief ontvangst van de zelfcheck (hardcopy), de gastvrijheidskeuring door onze Mystery Guests (incl. consumpties en reis-/parkeerkosten), het keuringsrapport dat u van ons als PDF zult ontvangen en, bij een positief keuringsresultaat, de raamsticker waarop de iconen van de goedgekeurde faciliteiten staan vermeld.

De kosten voor een keurmerkprofiel in de app zijn €18,95 per maand. De minimale afnameperiode van een bedrijfsprofiel in de app is 12 maanden. Een keurmerkprofiel biedt meerdere voordelen ten opzichte van een gratis basis bedrijfsprofiel in de app. Zo kunt u maandelijks een wisselende kinderspecial plaatsen op uw profiel, wordt u onder “uitgelicht” vermeld in de app, wordt uw bedrijf gedeeld met de volgens van De Kleine Gast op diverse social media en wordt u (coming soon) vindbaar in de app onder “keurmerk”.

Voorgenoemde kosten zijn excl. 21% BTW en gelden voor 2019.

Kwaliteitscontrole

Het keurmerk van De Kleine Gast staat voor kwaliteit. Daarom controleren wij jaarlijks op steekproefbasis een aantal restaurants om te kijken of de resultaten uit het keuringsrapport nog actueel zijn. Aan deze controle zijn geen kosten verbonden.

 

Gastvrijheidstrainingen

Geen onderneming is hetzelfde. Ook de geboden gastvrijheid is daarmee uniek en moet passen binnen uw concept, bij uw klanten en bij uw personeel. Omdat gastvrijheid richting bezoekers met kinderen vaak een andere benadering vraagt dan richting de volwassen gast, biedt De Kleine Gast gastvrijheidstrainingen aan voor horecagelegenheden, specifiek gericht op het gastprofiel “bezoekers met kinderen”.

In de gastvrijheidstraining stellen we, indien gewenst, samen met uw personeel een gastvrijheidsbeleid op ten behoeve van de perfecte ontvangst van uw kleine gasten. Wat mogen ze wel in uw zaak, wat ziet u liever niet gebeuren en hoe kan uw personeel hier het beste mee omgaan? Samen oefenen we verschillende situaties. De praktische tips uit de training, voor o.a. actieve verkoop en een gastvrij onthaal, zorgen voor een optimale gastvrijheidsbeleving voor uw kleine gasten.

Kosten

Afhankelijk van uw vraagstuk, het aantal deelnemers aan de training, de locatie en de tijdsduur wordt hiervoor een kostenplaatje op maat gemaakt. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op.

Adviesgesprek

De Kleine Gast denkt graag met u mee over de optimale facilitaire inrichting van uw zaak voor bezoekers met kinderen. Denk daarbij aan looproutes voor uw personeel, het beperken van overlast voor andere gasten, kinderveiligheid, mogelijkheden tot- en onderhoud van speelvoorzieningen en meer. In een adviesgesprek van ongeveer een uur, komt een adviseur van De Kleine Gast bij u langs. Uw huidige inrichting en faciliteiten (of eventuele plannen daarvoor) worden bekeken en krijgt u tips voor het verbeteren van uw gastgerichtheid richting bezoekers met kinderen.

Kosten

De kosten voor een standaard adviesgesprek zijn €169,95, excl. 21% BTW en excl. eventuele reis-/parkeerkosten.

Basis bedrijfsprofiel in de app

Met een basis bedrijfsprofiel in de app voor kindvriendelijke restaurants in Nederland, kunt u zelf foto’s en teksten indienen voor de juiste uitstraling van uw bedrijf. Ook zonder het keurmerk, is een bedrijfsprofiel in de app mogelijk. Zo maakt u gericht promotie onder de doelgroep en wordt u sneller gevonden.

Profiel+ in de app

Met een Profiel+ in de app van De Kleine Gast kunt u 4x per jaar een wisselende kinderspecial toevoegen aan uw profiel om uw omzet te verhogen door het stimuleren van reserveringen in de daluren of door het aanbieden van speciale kortingen voor bijvoorbeeld kinderfeestjes, kraamborrels, of babyshowers.

Keurmerkprofiel

Wilt u uw gasten graag laten zien dat u kwaliteit te bieden heeft? Vraag dan het keurmerk aan van De Kleine Gast met een keurmerkprofiel in de app voor kindvriendelijke restaurants in Nederland. Het aanvragen van een keurmerk kan via het contactformulier.