Het kinderkeurmerk voor gastvrijheid

AANVRAGEN
De Kleine Gast is het kinderkeurmerk voor gastvrijheid.

Waarom een kinderkeurmerk?

Kinderen spelen een steeds belangrijkere rol in het gezin en worden steeds bepalender in de keuzes die (groot-)ouders/verzorgers maken. Zo ook voor een dagje uit en een bezoek aan een winkel, hotel, restaurant, of bijvoorbeeld museum. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan zijn ook de volwassenen gauw tevreden en wordt een bezoek sneller herhaald. En dat geldt uiteraard niet alleen voor de retail, leisure of cultuursector. Ook bijvoorbeeld in de zorg kan gastvrijheid, specifiek gericht op bezoekers met kinderen het verschil maken voor een positieve beleving en voorspoedig herstel. Maar hoe benadert u een kind als volwaardige gast en wanneer is uw omgeving kindvriendelijk en gastvrij ingericht?

Met het keurmerk toont u aan dat kindvriendelijkheid een belangrijk onderwerp is in uw onderneming of praktijk en geeft u aan te streven naar kwaliteit in een kindvriendelijke omgeving. U krijgt inzicht in uw huidige situatie door middel van de zelfcheck en ontvangt praktische tools waar uzelf, gezamenlijk met uw team mee aan de slag kunt. U optimaliseert daarmee zowel uw dienstverlening als omgeving en maakt deze nog passender voor uw kleinste bezoekers. Daarnaast wordt borging van kindvriendelijkheid op de lange termijn mogelijk gemaakt.

Voordelen

Het keurmerk biedt uw personeel training op het gebied van kindvriendelijke dienstverlening. Daarnaast borgt u de uitvoering van een kindvriendelijke aanpak en de optimalisatie van uw kinderfaciliteiten op de lange termijn, zonder een grote tijdsinvestering van uw personeel te verlangen. Waar een training vaak hoge kosten met zich meebrengt en zich meestal richt op een eenmalige uitwisseling van kennis, zorgt het keurmerk zowel voor kennisdeling als borging van kindvriendelijkheid binnen uw team.

Daarnaast kunt u zich met het keurmerk profileren richting uw (potentiële) klanten. Ook maakt u op efficiëntere wijze gebruik van de app, waardoor uw zichtbaarheid onder bezoekers met kinderen wordt vergroot.

 • Versterk uw gastvrijheid voor bezoekers met kinderen.
 • Verhoog uw omzet in de daluren.
 • Verkrijg bruikbare tips en train uw team op een kindvriendelijke aanpak voor de lange termijn.
 • Vergroot uw naamsbekendheid door gericht onder deze doelgroep te promoten.

Werkwijze

In twee stappen vraagt u het keurmerk aan.

 1. U meldt zich aan.
 2. U ontvangt van ons een keurmerkpakket met daarin o.a. een zelfcheck, een digitale training en een kaartspel voor uw team en gaat hiermee aan de slag.

Heeft u alle stappen doorlopen? Dan ontvangt u van ons het kinderkeurmerk voor gastvrijheid.

Het keurmerk is 3 jaar geldig en bestaat uit:

 • Zelfcheck – digitale training – kaartspel
 • Keurmerk raamsticker met vermelding van uw kinderfaciliteiten.
 • Informatieposter voor uw personeelsruimte met handige tips en reminders.
 • Keurmerkprofiel in de app van De Kleine Gast.
 • Vermelding op onze Social media kanalen.

Met het keurmerk van De Kleine Gast laat u bezoekers met kinderen weten dat u kwaliteit van gastvrijheid levert in een kindvriendelijke omgeving. Daarnaast trekt u doelgericht meer bezoekers met kinderen naar uw onderneming en laat u zien welke kinderfaciliteiten zij wel/niet bij u mogen verwachten.

Kwaliteitscontrole

Het keurmerk van De Kleine Gast staat voor kwaliteit. Daarom controleren wij jaarlijks op steekproefbasis een aantal locaties die het keurmerk hebben ontvangen, om te kijken of het keurmerkpakket met zorg wordt ingezet. Aan deze kwaliteitscontrole zijn geen kosten verbonden.

Het keurmerk kent een geldigheidsduur van drie jaar en vraagt u aan voor het eenmalige bedrag van 399 euro excl. BTW. Dit bedrag is inclusief de zelfcheck, de tweedelige mini-masterclass voor uw personeel, een informatieposter voor uw personeelsruimte, een certificaat voor uw kinderambassadeur, een keurmerkprofiel in de app van De Kleine Gast voor een periode van drie jaar, de raamsticker en een vermelding op onze Social Media kanalen.

U ontvangt niet alleen het keurmerk maar gaat hierdoor actief met het onderwerp kindvriendelijkheid aan de slag met uw team. Trainingen zijn vaak prijzig en fysiek niet altijd haalbaar. Soms is ook de drempel te hoog voor uw personeelsleden en de borging van kindvriendelijkheid op de lange termijn te laag. Doordat het keurmerk trainingselementen bevat en meerdere jaren geldig is, kan het keurmerk ook zeer goed fungeren als alternatief op een intensieve training.

Het keurmerk verloopt na een periode van drie jaar. U kunt uw keurmerk dan verlengen voor een periode van twee jaar. De kosten voor verlenging bedragen 99 euro excl. BTW. Onderdeel van de verlening is een personeelstool in de vorm van een spel en een herexamen door uw kinderambassadeur. Op deze manier brengt u het thema opnieuw onder de aandacht binnen uw team en wordt kindvriendelijkheid op de lange termijn geborgd. Wordt er tussentijds een nieuwe kinderambassadeur aangesteld of verlaat de huidige ambassadeur uw bedrijf? Dan wordt de nieuwe kinderambassadeur gevraagd dezelfde mini-masterclass te doorlopen en het examen af te leggen. Voor een dergelijk tussentijds herexamen wordt een bedrag van 45 euro excl. BTW in rekening gebracht.