Hoe zet je een kindvriendelijke gemeente op de kaart ?

NEEM CONTACT OP

Kinderen spelen een belangrijke rol in het gezin en worden steeds bepalender in de keuzes die (groot-)ouders/verzorgers maken. Zo ook voor een dagje uit en een bezoek aan een stad of gemeente. Met De Kleine Gast, het kinderkeurmerk voor gastvrijheid, werken gemeenten samen met hun inwoners, bezoekers en ondernemers aan een kindvriendelijke regio, waar het fijn wonen en verblijven is.

Een plek waar kinderen welkom zijn, kunnen ontdekken, talent ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn. Maar ook een plek waar (groot-)ouders/verzorgers op de juiste manier gefaciliteerd worden. Waar aandacht is voor iedereen en waar kinderen een stem krijgen. Waar natuur, kunst en cultuur toegankelijk zijn en ook de vrijetijdssector op kinderen is ingesteld. Met de app van De Kleine Gast navigeren inwoners/bezoekers eenvoudig naar een toegankelijke en kindvriendelijke plek bij hen in de buurt. Maken gemeenten gebruik van de app, dan kunnen zij tevens meedoen aan het verkiezingsprogramma De Kindvriendelijkste Stad van Nederland.

Sinds een aantal jaren draait De Kleine Gast een succesvolle pilot van haar app op zowel iOS als Android. Er is vraag naar en wordt actief gebruik gemaakt van de app. Voor Android is de update naar “De Kleine Gast 2.0” reeds van start gegaan. Op het iOS-platform is de pilot nog actief, zodat er inzage blijft in de huidige functionaliteit en uitstraling van de app. Voor meer informatie over de update en mogelijkheden voor gemeenten, neemt u vrijblijvend contact met ons op.