Kipnuggets, frikadellen, kroketten, patat en pannenkoeken. De meest voorkomende items op het kindermenu bij een kindvriendelijk restaurant. Gelukkig staan ook steeds vaker gezondere alternatieven op het kindermenu. De fruitspies, het pompoensoepje, een groentepannenkoek, de smoothie of simpelweg een boterham met kaas.

Waarom zou je een gezondere keuze toevoegen aan je kindermenu?

Uit eten is beleven. Samen met het gezin genieten van het samenzijn buiten de deur. Je hoeft niets, je mag kiezen tussen allemaal lekkers en je wordt in de watten gelegd. Ouders zijn daarbij steeds vaker op zoek naar restaurants die ook een gezondere keuze aanbieden voor de kids. Thuis is de frietpan immers ook snel aangezet voor een snelle (en vaak ongezonde) hap.

Een gezondere keuze op het kindermenu kan daarom een verrijking zijn van de kinderkaart. Niet alleen qua ingrediënten, maar ook in de presentatie kunnen restaurants vaak veel meer doen om de beleving voor kinderen zo geweldig mogelijk te maken. De spinaziesmoothie wordt een JungleJuice en het pannenkoekje kan natuurlijk gemakkelijk in een gietvorm van een prinses worden gegoten. En zo kan je gemakkelijk nog veel meer eyecatchers bedenken die kinderen zich nog lang zullen herinneren. Zo wordt uit eten voor iedereen een feestje en komen bezoekers met kinderen graag weer eens bij je terug.

Ons eigen onderzoekje heeft uitgewezen dat het soms best lastig is om een kindermenu te vinden met wat gezondere opties er tussen. Uiteraard kiezen we zelf ook wel eens voor patatjes, maar ook een fruithapje of soepje is bij ons niet mis. Helemaal niet als het leuk gepresenteerd wordt natuurlijk! Welk bijzonder kindermenu zag jij laatst op de kaart? Tip ons! Of tag De Kleine Gast op Facebook, Instagram en LinkedIN! Wij nemen graag een kijkje op de kaart.